Monday 19 August 2013

Krompirjeva juha z lososom

Danes sem se odločila z vami deliti recept za zelo okusno juho. Juh nikoli nisem preveč marala, sploh goveje. Sedaj pa odkrivam razne okusne juhe, ki so zelo dobre. Najraje imam zelenjevne in kremne. Kot sem že omenila v prejšni objavi, sta bila moja starša na potovanju po Skandinaviji, katero smo danes kulinarično podoživljali s krompirjevo juho z lososom, katero sta jedla na Finskem.

Priprava je zelo preprosta, najprej olupimo 8 (manjših) krompirjev ter jih umijemo in narežemo na manjše kose. Olupimo tudi čebulo (količina po okusu) in jo narežemo na večje kose ter damo v posodo h krompirju, natočimo 1l vode, ki jo solimo in popramo, zavremo in kuhamo 15 min. Medtem si pripravimo lososov file, ki ga umijemo, odstranimo kosti ter narežemo na manjše kose. V juho vlijemo 2 dl sladke smetane ter odišavimo s seseklajnim koprom. Potem dodamo še koščke lososa in vse skupaj kuhamo še 5 min. Na koncu damo notri še košček hladnega masla in počakamo, da se stopi.

Na Finskem zraven servirajo še segret črn kruh ter maslo.



Juha je zelo okusna in ravno zame, saj obožujem lososa na vse načine. Če imate radi njegov okus, vam jo priporočam. Je definitivno postala moja najljubša juha, ki jo bom večkrat pripravila. Pa dober tek!

2 comments:

  1. Tudi jaz nisem ljubiteljica juh, ker sem se tistih govejih naveličala. Ampak takšne, ki so nekaj novega in ko za njih slišim prvič. Pa se ne bi branila. Super recept.

    ReplyDelete